De drie dingen week - Reisverslag uit Puerto La Cruz, Venezuela van Leonie Schrijver - WaarBenJij.nu De drie dingen week - Reisverslag uit Puerto La Cruz, Venezuela van Leonie Schrijver - WaarBenJij.nu

De drie dingen week

Blijf op de hoogte en volg Leonie

11 Augustus 2012 | Venezuela, Puerto La Cruz

We vertrokken na het ontbijt , nadat ik heerlijke pannekoeken had gemaakt , op weg naar de driedagenkayaktour. Na al het gesleep naar het strand, konden we dan eindelijk vertrekken. Ik ging met Betty in de kayak en het was ongeveer twee uurtjes met de kayak. De pelikanen vlogen over ons hoofd en we hadden mooi uitzicht op elk eiland.
We kwamen aan bij een soort overkapping met een soort betonnen vlot ervoor. Meteen hingen we onze hangmatten en klamboe op en gingen daarna meteen spelletjes doen zoals volleybal. Een van de gidsen zat me hele tijd te plagen dus toen heb ik een dode vis die ik vond in de zee tegen m aan gegooid ghe ghe. Beetje jammer dat ik daarna keihard viel omdat ik weg wou rennen van m op het gladde natte beton. Ach de wraak was het waard.
We hadden natuurlijk geen douche en we zaten onder het zout na t snorkelen en zwemmen, dus we hoopten vurig dat het ging regenen; and so it did. Na het douchen in de regen gingen we allemaal meehelpen met het avondeten. Was volgens mij risotto of iets dergelijks. Prima eten hoor.
Na een potje games, beste spel ooit op kampen, en 31e gingen we richting ons hangmat waarbij die heerlijke klamboe half in je gezicht hangt. Gelukkig ben ik zo technisch dat ik alles uiteindelijk uit me gezicht haal met stiekjes , touwtjes en wat dan ook. Nog even een uurtje gepraat met me buurvrouw Rebecca en uiteindelijk in slaap vallen.
Wakker worden in je hangmatje en een prachtig uitzicht hebben terwijl ondertussen de zonopkomst aan de gang is en in je gezich schijnt. Vervolgens meteen naar de wc (Zoals altijd want volgens mij zorgt die hangmat er gewoon voor dat al het water meteen richting je blaas gaat, niet normaal haha), maar wachten totdat iemand anders wakker wordt om samen te gaan. Had ik al verteld dat je het wcpapier moet verbranden? Oftewel samen gezellig naar een pisvuurtje kijken, wachtend tot het verbrand is. Nou dat is niet zo makkelijk haha.Als ontbijt wat pourage gegeten (pap) maar meer dan vier lepels kon ik niet. Wat een verschrikking. Maar veel koffie gedronken, ja het onmogelijke is gebeurd, maar met veel suiker en kaneel. Oftewel starbuckscoffeee hmmm.
Met maag vol klotsende koffie vertrokken we voor een 6 uur durende kayak trip. Het was steeds 3 x 2 uur. We gingen rond de Caracas islands. Opeens zag ik dolfijnen en we zijn er zo hard als we konden heen gekayakt. Heeel cool. We hoorden ze zelfs geluiden maken. Ze waren helaas wel heel snel weg. Bij de eerste stop gingen we lunchen. Er waren wel veel puli pulis, wat kleine irritante vliegjes zijn die in je oren en ogen willen. De lunch was een heerlijke salade met water, want het regende. Vonden we persoonlijk niet heel erg want dan gingen de pulipulis weg. Vervolgens gingen we langs de opening van de oceaan kayakken waar het best hard stormde. Toen hebben Betty en ik maar een liedje bedacht. Er is een dansje bij inbegrepen en we waren dan het zonnetje in deze stromende regen (Waaat een metafoor).
Een paar keer gestopt om te snorkelen en daar zag ik een inktvis, een opblaasvis en heeel veel andere mooie vissen. Het is zeker mooi snorkelen daar.
We stopten nog een keer ergens en uiteindelijk kwamen we redelijk afgepeigerd aan bij ons kampje. Na weer wat games en het avondeten gingen we naar bed. Vooral betty lag al om 7.30 in bed, wij een uurjte later. Geloof me, dat is normale bedtijd voor Venezuela, aangezien je ook om 5 uur-6 uur opstaat.
Na het wakker worden in precies dezelfde positie als ik inslaapviel klom ik nogal stijfjes uit de hangmat om weer die heerlijke pap te eten, blugh. Dit keer was er chocolade poeder bij gedaan dus was het enigszins eetbaar.
We vertrokken van ons kampje richting huis, maar gingen eerst langs La Piscina, een huisje gebouwd door een duitser die vervolgens er uit werd gezet omdat het een beschermd gebied is. Het is puur alleen een eilandje met een huisje, meer niet. Na weer gesnorkeld te hebbben en een diepe duik te hebben gewaagd om iemands kledingstuk te redden, gingen we dan eindelijk terug naar Playa. Het eerste wat we deden, na de spullen opgeruimd te hebben, was DOUCHEN. Eindelijk die zoute vissengeur uit je haar.
Toen we eenmaal weer geacclimatiseerd waren aan playa gingen we vervolgens de volgende dag een drie uur durende hike doen. Dit moest met je Backpack om alvast te oefenen voor de roraima. Het was zwaar maar ook weer niet. Naar boven was killing , maar liep je gewoon vooruit was het gewoon te doen. Deels was ook door de jungle waarbij met een macheta (?)(mes) de planten werden weggesneden. Vervolgens moesten we ook nog omlopen want er waren gevaarlijke dikke joekelwespen.
We kwamen thuis om 8.00 en moesten weer om 8.30 beginnen aan onze spaanse les. Na een snelle hap en een laaaaange douche hadden we dan weer spaans.
Afgelopen dag zijn we zomaar uitgenodigd door Jesus om een bbq te hebben en een feest. Ze kochten drank en vlees en zetten de muziek keihard aan. We hebben veel salsa en merengue gedanst! Gister hadden we ook een class in salsa. Was gezellig!
Gisteren zijn we ook naar een bekende klimwand gegaan in het water ongeveer een kwartiertje met de boot. Ik heb even ver als iedereen geklommen dus was wel trots op mezelf. Niet dat ik me hoogtvrees ben overwonnen maar het is een stap in de goede richting. Vervolgens naar beneden gesprongen om lekker allemaal water in je neus te krijgen. Het was toch wel heel leuk om te doen.
Gisteren hadden we de meeting van Gran Sabana en Roraima, om ons voor te bereiden. Het gaat me wel lukken maar het word wel zwaar. Het is drie dagen om hoog en twee dagen naar beneden. Uiteindelijk zullen we een bbq in Brazilie hebben en daarna in een hotel gaan slapen. OMG wat heb ik daar zin in; een warme douche, een bed. Gek dat je daar na twee weken nu al zin in heb maar echt, daar heb ik zo zin in.
Ik zal dus binnenkort niet kunnen schrijven aangezien ik 12 dagen weg ben!
Denk aan mij als ik afgepeigerd met me backpack op de berg lig dood te gaan.
Met deze mooie laatste zin eindig ik.

xxxxxx

• 12 Augustus 2012 - 12:24

Pa:

Hoi Leonie, weer zo'n mooi verhaal, met heerlijke details. We genieten echt van je verhalen. Je praat over 3 dingen week, maar het lijkt wel of je 100 dingen doet. Wat een mooi avontuur. De foto's waren ook prachtig, zeker zoals je dat arme visje aan het slachten was. Al gauw begin je met de grote tocht, erg spannend, maar je zult het zeker halen. We zijn erg benieuwd naar de foto's en het verhaal daarvan.
    Hier gaat alles goed. Irene is dit weekend thuis. We hebben spelletjes gedaan. Het is prachtig weer. Goed lopen en klimmen en zeker niet meer rennen op gladde vloeren.

veel plezier, Pa

• 13 Augustus 2012 - 10:58

F .Peters:

Lieve kleindochter,bedankt voor het mooie reisverslag,wat beleef jij veel,'n geweldige herinnering voor later. Jouw moeder en ik zijn weer terug van de fietstocht met Isabel en Carmen en was heel fijn en
    mooi weer.
    Veel liefs, dikke kus van mij.

• 22 Augustus 2012 - 14:00

Gea Verkouteren:

Hallo Leonie
    Net met veel plezier al je verhalen gelezen. Wat heb je in die korte tijd al veel gezien,gedaan, beleefd en dus waarschijnlijk ook geleerd.Je hebt een leuke manier van schrijven hoor, dus je naam past goed bij je.
    De foto's zijn ook erg mooi en zo te zien ben je een dierenvriend. Nou ja behalve dan met vissen.De andere meiden zien er ook leuk uit en op die ene foto lijken jullie wel 3 fotomodellen zeg.Leuk hoor!
    Wie weet word je daar nog wel ontdekt.
    De tocht die je nu aan het maken bent zal vast weer een mooie ervaring erbij worden.
    Kajakken is leuk, ik heb dat toen ik ongeveer jouw leeftijd had in de Ardennen geleerd.
    Als je onderste boven hangt is best spannend maar met de goede techniek zit je zo weer boven water.
    Deze vakantie heb ik ook een halve nacht in een hangmat gelegen om naar de sterren te kijken. Heel romantisch, maar op mijn leeftijd toch niet meer zo goed voor mijn rug, ik begrijp dus best je verlangen naar een lekker matrasje. Gelukkig zullen alle fysieke inspanningen je wel zo moe maken dat je zelfs op de rotsen kan slapen.
    Leonie ik heb bewondering voor al je lef en doorzettingsvermogen en ik wens je veel liefs toe en heel veel plezier. Gr Gea

• 23 Augustus 2012 - 20:11

OMA:

lIEVE lEONIE, ALLES GOED MET JE.? iK VIND HE HEEL FIJN AF EN TOE WAT VAN JOU TE HOREN. zONDAG A.S. GAAN JOUW OUDERS MET MIJ EN 'N VRIENDIN NAAR DE BRABANTSEDAG MET DE
    OPTOCHT, FELI X IS DE KONING 'N HOOFDROL ZIT VOOROP DE WAGEN,
    IK BEN BENIEUWD.